id=1

COVID19 - WAT TE DOEN BIJ COVID BESMETTING OP DE CLUB

Wat moeten we doen als iemand van de club, of een gezinslid van iemand van onze club COVID19 symptomen heeft of positief test op COVID19?

 

SPELER - VRIJWILLIGER - TRAINER - BESTUURSLID:

Als eender welke speler, vrijwilliger, trainer of bestuurslid van uw club, ongeacht de leeftijd, symptomen heeft en getest wordt op Covid-19, moet deze persoon in quarantaine blijven tot de uitslag bekend is van de test. Als de speler de voorbije weken heeft deelgenomen aan trainingen of wedstrijden met contact, speelt of traint het team niet tot de uitslag van de speler gekend is. Als de uitslag positief is, zal een medewerker van de overheid hem contacteren i.v.m. met zijn of haar contactlijstje van de afgelopen weken. Iedereen wordt dan gecontacteerd via een medewerker van de overheid om zich te laten testen. Dit gebeurt steeds in fases. Het team blijft dan in quarantaine tot de afzonderlijke resultaten gekend zijn. Zijn de testen negatief worden de voetbalactiviteiten hervat (enkel met de spelers die negatief hebben getest).

GEZINSLID:

Als een gezinslid van de speler, vrijwilliger, trainer of bestuurslid van de club, ongeacht de leeftijd, symptomen heeft en getest wordt op Covid-19, moet het lid van de sportclub in quarantaine blijven tot de uitslag bekend is van het gezinslid. Bij een positieve test van het gezinslid, heeft het lid van de club een hoger risico op Covid-19. De speler moet dan in quarantaine. De overheidsmedewerker bepaald of en hoe lang quarantaine nodig is. Dit is standaard 14 kalenderdagen. Het team kan verder blijven werken, trainen en spelen zonder het teamlid in quarantaine.

EXTRA:

CASE BY CASE: Elke besmetting wordt per persoon bekeken. Een club sluiten als een heel team of verschillende teams in quarantaine moeten, is niet nodig zolang alle hygiëne maatregelen strikt worden nageleefd. De burgemeester kan wel ten alle tijden tussenkomen om extra maatregelen te nemen.

INVULDOCUMENT SPELER, VRIJWILLIGE OF LID MET SYPTOMEN: In bijlage een invuldocument terug dat spelers, vrijwilligers, trainers of bestuursleden van de club, ongeacht de leeftijd, moeten invullen als je symptomen hebt of een besmetting is vastgesteld. Dit document houdt de speler, vrijwilliger, trainer of bestuurslid bij en wordt gebruikt als de overheidsinstanties / contact tracers hiernaar vragen. Dit document is in combinatie met de clubregistratie, dit vervangt de clubregistratie niet. Je kan het document HIER downloaden.

COVID19

volgende wedstrijd

kalender

klassement

1K.RC.Mechelen 2658
2F.C. Esperanza Pelt A2648
3K.FC.Diest 2646
4KVC.Lille United A2645
5K.FC Turnhout 2642
    
6K.FC.Zwarte Leeuw 2638
volledig klassement